Бареков: 35 лева за детски надбавки са крайно недостатъчни

Разкайвам се дълбоко, че участвах в целия този цирк,  заяви журналистът Николай Бареков в сутрешния блок на TV7. По 10-15 пъти на ден обяснявам на срещи с граждани, че се разкайвам, че участвах в тази политическа порнография, призна той.
На фона на скандала с офшорните сметки на президента Росен Плевнелиев Бареков разказа как през 2009 г. Борисов се е обадил за него и поискал да се чуе за какво става, „защото май ще го правим министър“. Е, ето на такива хора няма да разчитам в гражданското движение „България без цензура“, обясни журналистът и повтори, че стартът на формацията предстои да се обяви официално през есента.
„Надявам се, след тази кампания, заедно с група съмишленици и широки слоеве от българското население, най-вече хора, свързани със своите региони, които са лидери на обществено мнение по места, да основем гражданско движение", посочи журналистът, но подчерта, че това е въпрос на време.   Бареков е наясно, че не се печели лесно доверието на българския народ,  защото той е достатъчно лъган от „добреговорящи политици".

Има много сериозни кметове, които направиха така, че хората да се почувстват в Европа. Аз се обръщам към тези хора, призна Бареков. „Нужни са нови политически субекти, които трябва да вземат поне 2 млн. гласа, които да бъдат срещу това статукво, на трите управлявали досега партии - БСП, ДПС и ГЕРБ, и да се търси промяна", категоричен е Бареков.

На въпрос дали и той самият не е зависим от Росен Плевнелиев или другиго, Бареков заяви: „И аз съм зависим от много неща, но съм излязъл пред обществото – за мен се знае всичко, аз от 20 години съм пред хората. Аз дали ставам за нещо – хората ще кажат, дали ставам за журналист – има едни неща, наречени рейтинги, които ясно говорят.“  Имаме едно или две неща, които са по-добри от ЕС и те искат да ни ги вземат,  коментира Бареков по повод твърденията, че в България има едно от най-дългите майчинства и идеите то да стане 4-5 месеца, вместо сегашните 2 години. Ако беше г-н Дянков малко повече останал на власт, щеше и това да ни вземе, смята Бареков. По думите му 35-те лв. детски надбавки са крайно недостатъчни. „Това е един хляб на ден, една обувка, една тениска – и те спорят 35 лв. ли да бъде или 50 лв.“, възмути се журналистът и посочи, че е предложил нещо, което звучи смело, но е нужно – в тези високопланински селища детските надбавки да бъдат 100 лв.

Станете почитател на Класа