ГЕРБ ще излъчи представители в постоянните парламентарни комисии

Парламентарната група на ГЕРБ ще излъчи свои представители в постоянните парламентарни комисии.

Групата на ГЕРБ ще се събере в началото на следващата седмица, но към този момент - имаме политическо решение за влизане на членове от групата на ГЕРБ в постоянните комисии на парламента, каза народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева на пресконференция.

За участие в ръководството на парламента или евентуален вот на недоверие ще информираме може би след около седмица, посочи тя.

ГЕРБ е припозната партия като основното дясно и Реформаторският блок тепърва ще бъде идентифициран като субект на европейската сцена, каза народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева.

Много е рано да се говори, че Реформаторският блок е претендент, така че към този момент ГЕРБ запази лидерската си позиция, и това е заявявано многократно от председателя на ЕНП, генералния секретар и от председателя на парламентарната група на ЕНП.

Няма съмнение в тази посока, важното е да има силно дясно за предстоящите избори, а то минава чрез подкрепата на ГЕРБ”, каза Цачева.

Народният представител от Красимир Ципов заяви, че към настоящия момент в Реформаторския блок само две партии - СДС и ДСБ, са членове на ЕНП.

"На въпроса дали ЕНП припознава Реформаторския блок е доста рано да се говори”, каза още Ципов.

Станете почитател на Класа