384 хиляди подписа в подкрепа на Орешарски внесоха в МС

Представители на инициативата „За нов обществен договор” внесоха в Министерски съвет 384 хиляди подписа, събрани в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. В делегацията, която имаше уговорен среща с министър-председателя, беше и 103- годишният дядо Асен от столичния квартал „Красна поляна”

Подписката е в кашони, а на всеки кашон има послание: "Не на престъпността и олигархията!", "Не на монополите!", "ЗА социални придобивки!", "Не на задкулисните игри и корупцията!". Един от инициаторите - Петър Витанов - обясни, че кампанията за събиране на подписи в подкрепа на кабинета продължава, като до момента сумарно били събрани 711 хиляди подписа. По думите на Витанов, подписката е в подкрепа на правителството и в подкрепа на гражданските искания на българите, тя обединява 18-те искания на хората от всички 28 области на България.

Орешарски прие представители на подкрепящите го граждани.

Говорихме за възможността да има работни групи, които да обсъждат по-важните въпроси, които трябва да бъдат решени, заяви премиерът след срещата. По думите на Орешарски, идеята е в работните групи да участват представители на парламента и правителството и така да има по-голяма съгласуваност с гражданското общество, Преди да влязат в Министерски съвет подкрепящите премиера се спряха за кратко пред президентството, скандирайки лозунги с искания за оставката на държавния глава. На един от плакатите имаше снимка на президента Плевнелиев с надпис: "Президент на част от българите". Както е известно, в ход е и подписка с искания за импийчмънт на президента Плевнелиев.

Станете почитател на Класа