Мая Манолова упрекна ГЕРБ в желание да участват в много парламентарни комисии

Народната представителка от Коалиция за България Мая Манолова порица при участието си в сутрешния блок на Нова телевизия желанието на ГЕРБ да влязат в парламентарните комисии и да получат председателските места в 1/3 от тях. След като във вторник от партията на Борисов обявиха, че обмислят да попълнят незаетите места в парламентарните комисии, днес Манолова ги посъветва да овладеят този си апетит. „За първи път на опозицията са оставени зам.-председателски места в комисии, но за председателски места в 1/3-та от комисиите няма как да претендират. Като се има предвид как бойкотираха парламента – ту влизаха, ту излизаха, няма как да се има доверие на подобна група”, каза Манолова. По думите й, ГЕРБ разбират демокрацията по един начин "Бойко Борисов начело на правителството, Цецка Цачева начело на парламента и да имат шефове във всички парламентарни комисии". Все пак заместничката на Михаил Миков оцени положително това, че парламентарната група на ГЕРБ се връща в парламента в и началото на политически сезон демонстрира желание за работа.

Манолова, която няколко пъти излиза при протестиращите на площада, коментира и очакваната нова вълна на недоволство през септември. „Автентичната енергия на протестите след три месеца се поизчерпа и сега ще се разчита на организаторите и режисьорите”, смята още депутатката.

Това, което очакваме на старта на предстоящия политически сезон, е правителството да продължи да си върши работата, да изпълнява своите ангажименти в интерес на хората, обобщи Мая Манолова. Тя обясни, че българските граждани имат много проблеми и в момента България и политическият и живот нямат нужда от политиканстване, а от правене на ясни политики в интерес и на бизнеса, работещите, социално слабите, пенсионерите и младите семейства. По думите й, това е, което КБ подкрепя и за което ще работи, вкл. чрез планираната законодателната програма, която Манолова оцени като много амбициозна.

Мая Манолова изтъкна, че амбиция на ръководството на парламента е и през есенния политически сезон да продължи политиката на максимално отваряне на парламента към хората. По думите й, те са добре дошли на предстоящите дебати за изборния кодекс, по законите за банките, за офшорните компании, за обществените поръчки, за енергетиката и за зашита на потребителите.

Хората чрез гражданските организации наистина ще могат да участват в законодателното решаване на техните най-важни проблеми, увери Манолова.

Станете почитател на Класа