Борисов: В БСП има клика, която управлява непрозрачно

Лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов намери повод в едно днешно участие на Георги Първанов в сутрешния блок на Нова телевизия, за да отправи поредна порция укори и квалификации по адрес на БСП и на лидера й Сергей Станишев.

„Съгласен съм с това, което Първанов казва, че БСП вече не е голяма, а пък още по-малкото - и социална партия. Ние винаги сме казвали, че там има една организирана група, клика, която разпределя постовете в държавата, която управлява нелегитимно, непрозрачно, в сговор с националистите от „Атака”, което ще е много тежък проблем за Станишев и в европейски и във вътрешен план”, коментира Бойко Борисов пред журналисти в СтараЗагора.

И тъй като часове по-рано Първанов бе казал по адрес на лидера на ГЕРБ: „Самият Борисов трябва да признае, че съжалява за подкрепата, която даде на Станишев на конгреса през миналата година. Тогава ми ясно, че има доста задкулисни игри и аз не искам да участвам в такива игри”, то Борисов му „върна топката”.

„Уважавам мнението на бившия президент г-н Първанов, но няма как той да прехвърли личната си кадрова грешка с издигането на Станишев, без един ден трудов стаж, за лидер на БСП”, посочи Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ предположи, че когато Първанов е предлагал Станишев да стане негов наследник в БСП „си е мислил, че подобен мек човек ще бъде послушен, но така или иначе - сега всички ние сме принудени да берем плодовете от тази негова кадрова грешка. Има толкова кадровици в БСП, че са повече от членовете”, каза Бойко Борисов.

ГЕРБ е за незабавна оставка на неестествената коалиция, която управлява страната, обяви за пореден път Бойко Борисов. Той изрази съмнение, че българските мюсюлмани ще гласуват отново за коалиция между ДПС, БСП и "Атака". Убеден съм, че има път за обединение с десницата, посочи Борисов. Според него първата тема, по която са единни ГЕРБ и десните партии, е свалянето от власт на кабинета на Орешарски. Председателят на ГЕРБ сподели тревогата си като политик, че погрешно решение на правителството по отношение на Сирия би могло да има тежки последици в региона.

Лидерът на ГЕРБ бе в Стара Загора, за да посети новостроящата се многофункционална спортна зала в двора на СОУ „Иван Вазов”, която ще бъде открита официално за 15 септември. По време на правителството на ГЕРБ за нея бяха осигурени 1,1 млн. лв. от републиканския бюджет.

Преди това Бойко Борисов бе в най-стария манастир в Европа „Св. Атанасий” до село Златна ливада, Община Чирпан, където връчи свидетелството за дарение за 25 000 лв., необходими за спешни ремонтни дейности на манастира.

В Стара Загора Борисов дари от името на ГЕРБ средства за довършването на новостроящия се храм „Св. Игнатий Старозагорски” в квартал Самара.

Станете почитател на Класа