Роджър Уотърс: Хората трябва да се зимслят защо войните продължават

Искам да забравят рождения ми ден. Помолил съм всички от екипа да зачеркнат тази дата. Имал съм много рождени дни, празнувал съм, когато му е било времето. Сега не искам. Не искам подаръци, не искам песни, не искам посвещения. Това сподели за „Преди обед“ по bTV култовият музикант Роджър Уотърс, чието грандиозно шоу „Стената“ ще взриви тази вечер столичния стадион „Васил Левски“.Роджър Уотърс допълни, че неговата „стена“ в днешно време е езиковата бариера. „Знам само английски и френски и малко гръцки. Иска ми се да науча испански и португалски. Миналата година направихме невероятно турне в цяла Латинска Америка. И не можах да си говоря с хората на четири очи“, разказа той.

Музикалната легенда, известен с пацифистките си послания, заяви, че днес повече от всякога хората трябва да се замислят над това – защо по света продължават да се водят войни, защо съсипваме планетата си, защо не осъзнаваме, че животът е единствен.

„Живея в Ню Йорк. И когато изляза на улиците, усещам огромна пропаст между мен и хората. Иска ми се да ги спра, да ги прегърна и да им кажа: „Хей, спрете. Това не е поредното шоу, това е вашият живот. Огледайте се, събудете сетивата си, живейте“, казва Роджър Уотърс и допълва: „Имам усещането, че това са едни роботизирани хора, които мислят само за поредния хамбургер и повишението на заплатата си“.

Станете почитател на Класа