"Подкрепа" обмисля оттегляне от Обществените съвети

"Да зарежем тези говорилни, наречени Обществени съвети и да се концентрираме в законово регламентирания диалог, наречен Тристранен съвет". За това призова във вторник, в началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Тренчев нарече Обществените съвети към министерствата "спонтанно възникнала формула" и призна, че от синдиката обмислят сериозно да преустановят участието си в тях. Той призова председателят на НСТС, вицепремиерът Зинаида Златанова, да предприеме действия за възстановяването на тристранния диалог във всички министерства. "Диалогът на ниво министерства не върви - някъде върви, някъде не върви, много от проблемите могат да се решат на ниво министерства", коментира Тренчев и помоли Златанова да се разпореди диалогът да тръгне на всички нива. В МТСП няма тристранен съвет, в МФ също, добави той.

От своя страна вицепремиерът Зинаида Златанова подчерта, че без всякакво съмнение правителството не само е решено да има социален диалог в пълен обем, но е и убедено, че няма друг начин за взимане на решенията. "Не трябва да имате никакви съмнения, че наистина са ни сериозни намеренията", обърна се тя към Тренчев и пое ангажимент да бъде възстановен в спешен порядък тристранният диалог по министерствата. "Утре, на заседанието на Министерски съвет ще обърна внимание на колегите си да възстановяват тристранния диалог във всички министерства", обясни Златанова.

Станете почитател на Класа