Реформаторите си избраха Граждански съвет

25 души - представители на бизнеса, юристи, психолози и икономисти, събра новоучреденият този вторник Граждански съвет към Реформаторския блок

Съветът ще се състои от изявени обществено активни и доказано морални публични лица от гражданското общество, дали своето съгласие да участват при формирането и взимането на политически решения на Реформаторския блок, обявиха на специална пресконференция част от участниците и политическите лидери на партиите, които са част от блока.

При своето учредяване съветът наброява 25 души от т.н нареченото гражданско общество, а всяка от партиите в Реформаторския блок също ще участва в него с по двама члена. Така съветът тръгва с 39 души, като ще взима решенията на база на консенсус, като гласовете на всички членове ще тежат еднакво.

Сред „доказано моралните публични лица" са бившият енергиен министър в кабинета „Борисов" Трайчо Трайков, екологът Георги Стефанов, Ергин Емин - председател на сдружение ЕВЕТ, писателят Калин Терзийски, Любомир Христов, проф. Михаил Неделчев, режисьорът Стоян Радев, антропологът Харалан Александров, Цветозар Томов - социолог от агенцията „Скала", Юлияна Николова от Центъра за модернизиране на политики и други.

Засега Гражданският съвет е взел решение заседанията да не бъдат открити и да не се предават на живо в интернет, каквото предложение е имало.


 

Станете почитател на Класа