Станишев: Президентът подкрепя кръг, който се опитва задкулисно да управлява България

Президентът подкрепя кръг, който се опитва задкулисно да управлява България. Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция този вторник. По отношение на протестите, Станишев заяви - президентът Росен Плевнелиев зае едностранна и небалансирана позиция. "Той обяви едните протестиращи за симпатични и отказа да говори с другите протестиращи. Той подкрепя Реформаторски блок – сбор от неуспели 10 партии, проекта на Саша Безуханова, партията Република. Това е все един и същи кръг, който се опитва задкулисно да управлява България”, посочи Сергей Станишев.
„Очакваме президентът да изпълнява конституционната си роля”, каза още Сергей Станишев.
Не съм очаквал президентът да се опита да се превърне в политически омбудсман, добави Янаки Стоилов, заместник-председател на БСП.
За Сирия Станишев заяви - трябва да се даде шанс на мира. "Разбирам, че има заявена готовност от страна правителството на Сирия, химическите оръжия да бъдат поставени под контрола на ООН. Какво по-хубаво от това? Бяха използвани химически оръжия, вследствие на които загинаха хора. Това е престъпление. Ако има възможност да се прекрати повторно използване на оръжие, това е най-доброто, което може да се случи", обясни Сергей Станишев.
Станишев подкрепя позицията на вицепрезидента Маргарита Попова за конфликта в Сирия.

Станете почитател на Класа