Лаков: Бойко Борисов е прелетял близо два пъти разстоянието до Луната

По време на управлението си в периода 2009 – 2013 г. тогавашният премиер Бойко Борисов е прелетял близо два пъти разстоянието до Луната. Това каза председателят на Временната комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. Венцислав Лаков по време на днешното заседание на комисията. Лаков представи данни от обобщен финансов доклад за разходите, направени за полетите на правителствения „Авиоотряд 28” и въздухоплавателните средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 – март 2013 г.
„Общият брой полети извършени за периода с министър-председателя Бойко Борисов на борда е 267 и те са стрували само като гориво 1 663 587 млн. лв. Министър-председателят е прекарал във въздуха 37 денонощия. Общият брой на дните с полет с негово участие е 366. За 37 денонощия по 24 часа в денонощието и средна скорост от около 750 км. на самолета са изминати 666 000 км. За сравнение - това е 17 пъти обикаляне на Екватора или 1.75 разстоянието до Луната”, посочи Венцислав Лаков.
Твърдя категорично, че закони не са нарушавани по повод полети с военно-транспортни вертолети, заяви бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ Аню Ангелов при изслушването си във Временната анкетна комисия за проверка на полетите с „Авиоотряд 28”. Има досъдебно производство, което проверява дали полетите са били законосъобразни, или не, посочи той. Ангелов подчерта, че всички министър-председатели на България са използвали за придвижване военно-транспортни средства.

Станете почитател на Класа