Местан извади жълта папка с калинките на ГЕРБ

Лидерът на ДПС Лютви Местан извади жълта папка с партийни назначения на ГЕРБ по високите етажи на държавната администрация. В студиото на "Тази сутрин" по bTV той показа предложения на координатори, областни управители и народни представители от ГЕРБ за назначения на точно определени хора в администрацията.Едното е от Смолян, а другото от Видин. "И забележете - под подписа на областния управител има печат на ГЕРБ", възмути се Лютви Местан.
"През 2009 годийна колегите от ГЕРБ са били достатъчно непредпазливи. Мислили са, че ще управляват вечно. Смесили са партийното и държавно начало. Тези партийни предложения са ги завели в министерствата и те са част от документите на съответните ведомства. Обещах в края на миналата седмица нарочна пресконференция. Тези скандални предложения са една част от това, което е в архивите на министерствата", разкри ДПС лидерът.
"Ще искаме специална анкетна комисия, която да проучи всички тези скандални предложения и назначения. Важно е да се установи колко от тях са с конкурс. През управлението на ГЕРБ конкурсите са имали чисто формален характер. Задкулисно са се взимали решенията кой да е директор на НЗОК", добави Местан. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа