Плевнелиев, Прокопиев и Сорос нахлуха в Реформаторския блок

Т.нар. Граждански съвет (ГС) на Реформаторския блок, прокламиран отдавна и представен вчера официално, е пълен с хора на президента Росен Плевнелиев, олигарха Иво Прокопиев, подготвени в школите на финансовия спекулант Джордж Сорос. ГС ще взема най-важните решения, свързани с политиката на блока.Преди всички на амбразурата излиза бившият енергиен министър, уволнен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов – Трайчо Трайков, станал известен с това, че доведе до поскъпването на тока заради зелената енергия. Той ще пише икономическата програма на обединението.

В съвета е икономистът Георги Ганев, също приближен на Плевнелиев и Прокопиев, от кръга „Отворено общество“ на Джордж Сорос. Сред основните играчи на „Отворено общество“ е и кръгът на политинженерството „Типинг пойнт“, зад който стоят Иван Кръстев от Центъра за либерални стратегии, банкерката Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев и Светослав Божилов.

Към него принадлежи и друг член на ГС – Стефан Попов, който беше председател на „Отворено общество“ и в същото време е брат на „назначения“ от Прокопиев бивш министър Юлиян Попов. Към тези среди се числи и Деян Кюранов от Центъра за либерални стратегии. От ЦЛС е и Димитър Бечев.

Реформаторският блок е приютил и хора на „зеления октопод“ – бившия шеф на Природен парк Витоша и лидер на „Зелени балкани“ Тома Белев. Става въпрос за Генади Кондарев, кандидат за депутат на зелените през 2009 г., както и за Георги Стефанов. Стефанов е от „WWF България“ – швейцарска неправителствена организация, чийто председател у нас е жената на Белев – Весела Кавръкова.

Други имена в ГС са:

- Проф. Тодор Танев – шеф на катедра политология и публична администрация в СУ;
- Анатоли Замфиров, собственик на верига ветеринарни клиники;
- Атанас Славов, доктор консултационно право, преподавател в СУ;
- Виктор Лилов, издател и мениджър;
- Георги Стойковски, политолог, преподавател в НБУ;
- Гроздан Караджов, юрист, бивш шеф на фондация „Демокрация“, бивш шеф на борда на БТК;
- Евгени Канев, икономист, управляващ съдружник в ЕИСИ;
- Ергин Емин, общественик, председател на сдружение ЕВЕТ;
- Иван Иванов, социален психолог;
- Иво Ивков, юрист, член на Арбитражната комисия на УЕФА;
- Калин Терзийски, писател;
- Любомир Христов, доктор по икономика;
- Проф. Михаил Неделчев, литературен историк;
- Ралица Ковачева, журналист;
- Стоян Радев, театрален и кинорежисьор;
- Цветозар Томов, социолог от агенция „Скала“.

Станете почитател на Класа