За балансиран бюджет се обявиха от партията на Кунева

За балансиран бюджет през 2014 г. се обявиха от "България на гражданите" в интервю за Дарик.

Според финансовия експерт на партията Бисер Манолов, страната ни не бива да поема нов дълг, защото той ще бъде с по-висока цена от настоящия.

Манолов е категоричен, че трябва да се направи административна реформа, която ще позволи страната ни да излезе от четиригодишния цикъл на дефицити в хазната и да постигне балансиран бюджет.

На въпрос на Дарик как ще се погаси големият падеж на външен дълг през 2015 г., ако не се поеме ново задължение, Манолов отговори: "с рефинансиране".

„Аз даже не съм чел и макрорамката, но примерно до края на годината прогнозата е, че брутният продукт ще отбележи ръст от 0.7%. Държавата може да се справи с бича, наречен безработица, само и единствено, ако направим ръст на БВП около и над 3% и същевременно привлечем чуждестранни инвестиции над 5 млрд. лв. За първото шестмесечие привлечените чужди инвестиции са малко над 600 млн. евро. За 2012 г. бяха 1.2 млрд. Ние имаме изключително ограничен вътрешен потенциал да растем като икономика. Трябват ни свежи чужди пари. В момента ние разчитаме изцяло на европейските фондове", добави Манолов.

Станете почитател на Класа