ГЕРБ внасят вота на недоверие

Днес ГЕРБ ще внесат в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета "Орешарски", който ще е за Министерството на инвестиционното проектиране.

В последния момент вчера ГЕРБ промениха тактиката по отношение вота на недоверие и той няма да е за цялостната политика на кабинета, а ще бъде разделен на 7-8  части. В почивката на пленарното заседание Борисов събра депутатите си, които решиха вотът да бъде заради новото министерство по инвестиционното планиране.

Утре мисля да започнем с инвестиционното министерство, защото то всъщност няма такова министерство, обясни Борисов след сбиргата на ПГ.
„Нека ни обяснят защо го смениха първия - Калин. Нека после да ни кажат какво работиха 4 месеца. Почваме ги оттук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна", закани се лидерът на ГЕРБ.

Той обаче каза, че ГЕРБ ще инициират вотове по всички политики. „Така той пак ще е цялостен, но на части. Поне 7-8 теми ще има", обеща Борисов.

Всички бивши министри искали вот на недоверие по техните ресори, защото провалите били във всички сфери.

Стана ясно, че лидерът на ГЕРБ променил решението заради тежкия упрек на Радан Кънев, че с вот на недоверие за цялостна политика се обслужват БСП и ДПС. Припомняме, при внесен вот за цялостна политика, опозицията няма право поне 6 месеца да внася друг вот на недоверие.

Борисов взел предвид и мнението на Меглена Кунева за повече вотове на недоверие и да не се дава този 6-месечен комфорт на кабинета. Такова било и мнението на феновете на Борисов във Facebook.

Станете почитател на Класа