Бареков организира кръгла маса по проблемите на Северозапада

Хиляди хора се събраха днес на площада в Монтана, за да изкажат позицията си без цензура. Проектът на Николай Бареков за трети път спира в града край Огоста и всеки път хора от цялата област идват тук, за да търсят подкрепа и реална помощ.
Бедността, безработицата, проблемите на инвалидите, изсичането на горите, неоправените улици в малките общини, липсата на инвестиции са основните проблеми на Северозапада. Трогателни лични истории развълнуваха Николай Бареков, екипа му и всички хора на централния площад.
Според Бареков липсата на инвестиции и безработицата са основните проблеми. Това гони младите хора от целия Северозапад.
„Аз организирам кръгла маса по проблемите на Северозапада. Надявам се областните управители и кметовете на Монтана, Враца и Видин да седнат заедно с истински експерти и основните министри и да решим как да спасим този регион”, каза Бареков.
На региона е нужна стратегия. За такава се говори от години, но никой не го прави, подчерта журналистът, който пръв обяви, че ще се кандидатира за евродепутат.
Закон за Северозапада е нужен и той трябва да е част от тази стратегия.
„Интересно защо бизнесът за пореден път заявява, че европроектите са недостъпни за тях. Разбрах и отговора. На практика една малка фирма не може да си позволи да съфинансира със собствени пари такива проекти. Важно е в Северозапада да има филиали на големите университети. Това ще върне младите хора. Те ще учат тук, ще се женят, ще си гледат децата”, подчерта Бареков.
Юристите на „България без цензура” събраха куп папки с документи и се ангажираха да помогнат с правна помощ на хората.
Свои проблеми „без цензура” проставиха и хора, дошли от балканските села на община Георги Дамяново и от Берковица.

Станете почитател на Класа