ГЕРБ внесе първия вот на недоверие към кабинета „Орешарски“

С подписите на 96 депутати от ГЕРБ, този четвъртък бе внесен първият вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски”. Първоначално замислен като вот за цялостната политика на правителството, впоследствие той бе конкретизиран по една тема – инвестиционно проектиране. ГЕРБ промени решението си, а Бойко Борисов обяви , че се е вслушал в съветите на гражданите и в критиките от страна на Реформаторския блок. При вот на недоверие за цялостна политика, ГЕРБ почти сигурно осигуряваха парламентарен комфорт на управляващите за шест месеца.
Малко по-рано днес лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че избраната област е пълен провал. „По инвестиционното проектиране дори не е и почнало нещо да се прави, а са изхарчени маса държавни пари. Ще видим как ще реагират и другите колеги”, заяви той.
При внасянето на документите Димитър Главчев съобщи, че частични вотове на недоверие ще бъдат искани през най-кратки периоди от време, „ако не ни освободят от този ангажимент, като правителството си подаде оставката”.
Лиляна Павлова допълни, че очакват да бъдат подкрепени от всички народни представители, „защото става въпрос за инвестиционна политика, касаеща цялата страна и приоритетите на всички български граждани. Разчитаме за разум и подкрепа на този вот, тъй като той е аргументиран, професионален и експертен”.

Станете почитател на Класа