Борисов: Не се срамувам от никоя среща с бизнесмени – те са били в услуга на държавата

Явно г-н Местан е изнервен, той направи няколко много неуспешни интервюта, които много тежко го дискредитираха. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод изказване на лидера на ДПС Лютви Местан за срещите на Борисов с банкера Цветан Василев, предаде Агенция "Фокус".
Според Борисов е "интересно" твърдението на Местан, че не е виждал Цветан Василев.
"Разбрах, че г-н Местан е казал, че не познава Цветан Василев. Това е невъзможно. Ние заварихме тези пари, впоследствие с 300 млн. лв. ги намалихме в тази банка. А с него /Бел. ред. Цветан Василев/ съм се виждал, и то нееднократно, защото сме го молили и тогава е ставал спонсор на волейбола, на мотокроса, на Пловдив - "Ботев" и куп други неща.
Включително и за Гигинския манастир съм го молил за финансова подкрепа. Така че, както с всички други банкери и бизнесмени, всички, които са искали или са имали инвестиционна политика в България, да дойдат и да се срещнат с премиера. И това е практика в цял свят, не само в България", коментира Борисов.
"Сега разбирам желанието да изместят вниманието от темата, от вота. Аз не се срамувам от никоя среща и от нищо, което съм направил, защото то е било винаги в услуга на държавата", добави лидерът на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа