ВМРО блокира границата с Турция

Активисти и симпатизанти на ВМРО блокираха участък от границата ни с Турция при граничен пункт „Капитан Андреево". Поводът за акцията по думите на зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки е политиката на Турция за прехвърляне на нелегални емигранти на българска територия. Той заяви, че всеки ден в страната ни нахлуват по 90 нелегални емигранти, а тя се охранява само от 45 гранични полицаи.

Според ВМРО, голяма част от преминаващите незаконно границата ни не са сирийски бежанци. По думите на Джамбазки, повечето от тях са криминално проявени и вече образуват гръбнака на престъпността у нас. Акциите на ВМРО ще продължат.

Автомагистрала „Марица" вече е блокирана, постепенно се образува опашка от тирове. На въпрос до кога ще продължи блокадата, от ВМРО отговориха: „Докато дойде полицията".

Още в петък Джамбазки заяви, че сирийските бежанци заслужават да бъдат подпомагани, но хората, които влизат тук, са от различни африкански държави. „Ние не искаме хора с ниски социални и хигиенни навици да нахлуват в България и да създават престъпни структури. България трябва да постави пред ЕС въпроса за отговорността", заяви Джамбазки и допълни, че който желае война, трябва да е готов да плати нейната цена.

От ВМРО настояват България да затвори границата си с Турция и да се проверяват много внимателно хората, които преминават в нашата държава. От партията заявиха, че искат сигурност по българската граница, за да може българите да живеят добре и спокойно в собствената си държава.

Станете почитател на Класа