Студенти опънаха плакати на балкона на парламента

Трима младежи разпънаха плакати: „Студентите питат: Не ви ли е срам?” на балкона на пленарна зала, съобщи „Фокус”. Квесторите в залата веднага прибраха плакатите и изведоха студентите. Председателят на парламента Михаил Миков заяви: „Я, поканете тези момчета при мен, да пием едно кафе”.

По-късно Миков разговаря повече от половин час в кабинета си с младежите, разпънали плакати на балкона на пленарната зала.

Междувременно зам.-председателят на народното събрание Мая Манолова коментира ситуацията така: „Най-нормалното нещо е, когато някой стои на балкона, да го поканиш и да го питаш: „Какъв ти е проблемът”. „Нормалният начин е – всеки да си изразява мнението от една страна, от друга страна – да има диалог и между институциите, и между хората.

Парламентът е най-публичното място в държавата, отвърна Манолова на въпрос как тримата младежи са влезли в сградата на парламента и припомни, чеграждани присъстват на всички обсъждания, на заседанията на комисии и т.н.

И днес около сградата на Народното събрание има повече от скромно присъствие на протестрищи. Което все пак е повече от вчера, когато те отсъстваха. Или поне се сливаха с минувачите.

В петъчната сутрин около металните заграждения, станали сякаш постоянна част от пейзажа, е спокойно. Десетина протестиращи освиркват северния вход на парламента. Видимостта към входа, през който влизат депутатите, е ограничена от коли на жандармерията. Има засилено полицейско присъствие.

Друга група контра-протестиращи са се събрали в района на храм-паметник "Св. Александър Невски". Те са издигнали плакати срещу президента Росен Плевнелиев.

На снимката: И друг път се е слувало балконът на парламента да се използва като място за протести 

Станете почитател на Класа