Скандалният кмет на Пловдив на разпит

Кметът на Пловдив Иван Тотев е разпитван от Икономическата полиция в града.

Тотев давал обяснения за изтеклите скандални записи от проведената миналата седмица партийна сбирка на ГЕРБ в Пловдив. След избухването на скандала окръжната и районната прокуратура в града се самосезираха и започнаха две паралелни проверки.

Тотев признава, че на аудиофайловете е неговият глас и че именно той говори пред съпартийците си каква е схемата за дискредитация на Каймаканов и как до момента никой не ги бил усетил. "Много добре го изиграхме и никой не разбра. Ние сме подготвили много такива решения на общинския съвет, които да изпратим на областния. Това ще разклати много сериозно областния, тъй като, айде да не казвам, но ние правим така решенията, че да бъдат незаконни. Правим решенията така, че да може да ги върне. Да са незаконни. Това е идеята на това решение. То ще влезе на сесия и може да го върне, защото то ще бъде брутално незаконно това решение", се чува гласът на Тотев.

От втория разпространен запис става ясно, че община Пловдив е хранилка за останали без работа гербери. "Искам да ти обясня, че досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш", казва Тотев към съпартиец. / БГНЕС

Станете почитател на Класа