Цветанов: Има напрежение сред полицаите

Депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че ще има сериозни проблеми с бюджета за следващата година.

След като се запознах с проектобюджета за 2014 г. смятам, че там ще има сериозни проблеми, поради намалението му, с 50 млн.лв. по-малко за МВР, ДАНС, ДАТО, заради което ще е невъзможно да се изпълнят всички дейности на сектор "Сила", каза Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Той не изключва да има и напрежение. Ако в момента попитате полицаите, които охраняват парламента ще видите, че те работят над 16-17 ч., но не получават съответните добавки за извънреден труд, които са общо 50 ч. на тримесечие, добави Цветанов.

Направили сме парламентарно питане до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за извънредния труд на полицаите - как се плаща, защо не се плаща, за да има адекватни действия, припомни той.

За днес бяхме предложили да има изслушване на премиера и вицепремиера и министър на вътрешните работи по темата за бежанците, но поради отсъствие на Цветлин Йовчев просто го оттеглихме за следващата седмица. Така отговори Цветанов на въпрос на медия дали следващия вот на недоверие, иницииран от ГЕРБ, няма да бъде за бежанския проблем. След изслушването ще се направят съответните изводи и предложения, добави той. Хаос и неадекватни действия, емоционално, прибързано - такава е неговата оценка по въпроса за реакцията на властта към проблема с бежанците. Не сме чули какъв е профилът на тези хора, които са на територията на страната, за да бъде ползван техния ресурс и да бъдат интегрирани у нас, продължи Цветанов.

Станете почитател на Класа