Борисов съди Бареков

Бойко Борисов е завел дело срещу Николай Бареков.

Това съобщи самият Борисов в профила си във "Фейсбук".

"Заведох дело срещу Николай Бареков за 10 000 лева. Съдя го за серия от обиди и лъжи, които той изрече в публичното пространство по мой адрес", пише Борисов.

Според него лидерът на Движението "България без цензура" е "воден от собствени и чужди политически амбиции".

"Бареков прекали и стигна до извършването на престъпления, квалифицирани в Наказателния кодекс. Надявам се тези съдебни дела и наказанията, които ще последват, да превъзпитат Бареков в бъдещите му политически изяви. Тези присъди са необходими за самия него, защото в политиката с обиди не се постигат резултати", се казва в съобщението на бившия премиер.

"Задължително за авторитета на когото и да било политик е да води политическата си борба интелигентно и с уважение към политическия опонент. За мен политиката е битка за доброто на хората, а не отправяне на ругатни, клевети и обиди. Жалко, че Бареков започва политическата си кариера като извършва престъпление", пише лидерът на ГЕРБ.

В заключение той казва, че "парите от спечеленото дело ще отидат при нуждаещи се хора".

Вчера Бареков заяви, че Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчали покушение срещу него. За това той бил предупреден от свои близки.

В края на февруари пък, когато парламентът гласува оставката на кабинета му, Бойко Борисов обвини Ахмет Доган, че е поръчал атентат срещу него.

Станете почитател на Класа