Затягат режима за българско гражданство

Необходимо е да се затегне режимът за даване на българско гражданство, смята правосъдният министър Зинаида Златанова. По думите й, това ще помогне да се знае точно кой става български гражданин. Тя смята, че трябва да бъдат публикувани списъците с хората, които са получили БГ-паспорти. Според нея в момента указите за българско гражданство минават "някъде между капките и, общо-взето, за това знаят вицепрезидентът и правосъдният министър".

Златанова обяви, че е изключително разтревожена от тройното нарастване на раздадените родни паспорти. Броят им е скочил от 6 на около 18 000. "Българският паспорт не е за продан", категорична е вицепремиерът. Според нея се налага да се преосмисли политиката какви да бъдат критериите, за да стане човек български гражданин.

Златанова обяви още, че тенденцията е да получим до 90 милиона от ЕС за бежанската криза, като първите няколко милиона от тях вече са пристигнали. "Лошата новина е, че само с тях няма да се реши целият проблем. Той е нов за нас и е много важно да подходим с разум", смята още Златанова.

Станете почитател на Класа