Цветанов: Ситуацията със студентската окупация е критична

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи сегашната ситуация с тоталната окупация на Софийския университет като критична.

„Не е нормално 24 години след началото на демокрацията студентите да протестират срещу статуквото и своите родители. Това е критичен момент за България имаме изключително сериозно задкулисие и единственото решение е предсрочни парламентарни избори", категоричен бе Цветанов.

По думите му, последствията от сегашното управление ще са тежки за властимащите и следващото правителство ще трябва да вземе редица тежки, непопулярни за обществото мерки.

„При тази политика, която правят, смятам че може да направят и действия, които да са срещу студентите, което означава, че ще има тежка криза и последствия за България", допълни той.

Цветанов съобщи още, че утре парламентарната група на ГЕРБ няма да се регистрира за работа по време на извънредното заседание на Народното събрание.

„Знаете първа точка за утрешния ден е разглеждане на въпроса за избор на заместник-председател от ДПС и утре ще се види истинската коалиция между БСП, ДПС и „Атака", които ще участват в легитимно задкулисно избиране на зам.-председател на парламента", подчерта Цветанов, допълвайки, че ГЕРБ ще вземе участие в разискванията в пленарна зала на Бюджет 2014.

Станете почитател на Класа