Ташева пак люта срещу бежанците, захапа и Христо Монов

Депутатката от "Атака" Магдалена Ташева отново демонстрира непримиримост към бежанците и не се поколеба да кръстоса шпаги с опонентите си. Този път с нея се опита да спори депутатът от Коалиция за България Христо Монов в сутрешния блок на TV7. "Усещам, че има опит да се внуши на българския народ чувство за вина", каза Ташева по отношение на бежанците и нападенията над тях. Според нея, сирийците, които режат глави по телевизията, са същите, които идват и у нас. Тя не е съгласна на нападенията срещу чужденци "да придавате една и съща тежест с това, което стана с Тихомир Владимиров и Виктория Христова".

Христо Монов, обаче, не беше съгласен хората, срещу които са извършени нападения, да се делят на българи и други. "Моля ви, не обърквайте главите на хората! Виждате, че се роди една партия, която ще ви вземе електората заради вашето говорене", обърна се той към Ташева. "Не се притеснявайте за нашия електорат", отвърна му тя.

Депутатката отправи редица упреци към управляващите. "Нали щяхте да връщате България на хората? Защо я раздавате на арабите?", попита тя и посочи сумите, изхарчени за издръжка на бежанците.

"Агент Наско ли ви консултира за този разговор, не разбирам?", попита тя Монов. Ташева уточни, че става въпрос за човек, който в момента е агент на Сирийската свободна армия (бунтовниците срещу режима), която у нас се подвизава като Асоциация "Свободна Сирия". "Беше PR на Георги Първанов - вашия президент", обърна се тя към Монов и уточни, че говори за Нидал Алгафари. "На българския президент", поправи я Монов.

Според Ташева: "Вече не става въпрос за говорене, за език на омразата. Тук става въпрос за действията". Тя не смята, че изказването на Десислав Чуколов за "малките изродчета на сикаджията Бойко" е език на омразата и защити съпартиеца си. "Борисов приятел ли е с Пашата? Пашата от СИК ли е? Значи сикаджия ли е Бойко?", попита тя. "Това не ни дава право да наричаме някого изрод", опита се да бъде по-умерен Монов.

Ташева потърси сметка и от социолозите. "Кога ще бъде измерен рейтингът на социолозите? Да се види кой колко им вярва", попита тя. Депутатът от Коалиция за България Христо Монов също заяви, че социологическите проучвания могат да манипулират общественото мнение.

Станете почитател на Класа