Бойко си признал за офшорките

Две скандални признания направи най-сетне бившият премиер Бойко Борисов,  който мълчеше гузно за наличието на офшорка в портфейла му.  Това съобщи Николай Бареков. Той каза, че Борисов си е признал, че е притежавал офшорка в съдружие с Цветелина Бориславова (което прави 50%) и заедно с други видни фигури на СИК. Борисов си призна и какво е нивото му – "един див каратист", който незнайно как попадна на най-високото ниво в държавата.  Второто скандално признание на Борисов е, че той е забравил да декларира офшорния си бизнес в декларацията си пред Сметната палата. Една операция "Чисти ръце" би доказала, че макар и с маскирана собственост, тази фирма продължава и до ден днешен да действа.

Видно е как бившата мутра от СИК мобилизира знакови фигури от подземния свят да му лъскат имиджа по вестниците. Поредният, който твърди, че младият Борисов не е на снимка с Иво Карамански и Киро Японеца, е основателят на силовата борческа групировка "Зора Инс" Димитър Джамов. Ето още един въпрос, на който Борисов ще трябва да отговори – ако не сега, то след съставянето на ново правителство:  Какво е общото между Бойко Борисов, Телето, Маджо, Маргините, Поли Пантев??

И въпрос към бъдещите "патерици" на Борисов в парламента – Реформаторския блок: Как приемате от морална и от политическа гледна точка (защото за вас двете не се припокриват) вашето съдружие със съдружник на основателите на СИК? Имате ли позиция по въпроса?

Станете почитател на Класа