Възможно е окупацията на СУ да падне

Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата. Това коментираха представители на протестиращите студенти пред Дарик.
„Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно", обясни студентът от Историческия факултет Ангел Златков, който е един от участниците в окупацията.
Въпреки че студентите обясняваха в последните дни, че ще продължат с окупацията до оставката на правителството, е било взето решение в крайна сметка блокадата в Ректората да бъде преустановена от сряда.
В страницата на Ранобудните студенти във Фейсбук се появи следния апел: " Колеги, съграждани, съмишленици,  Преди няколко седмици група студенти, нарекли себе си Ранобудните, започнаха серия от демонстрации, които да провокират реакцията както на цялото българско общество, така и на студентите като общност - към безобразията, които управляващата класа извършва в продължение на години, но която достигна най-критичната си точка в последните месеци, към абсурдността на настоящата политическа реалност, към цинизма и безхаберието. Окупацията на Ректората на Софийския университет беше крайна, извънредна стъпка. Тя имаше за цел да привлече студенти, преподаватели и общественост към една обща кауза – и успя! Ранобудните студенти спечелиха и своеобразния дебат с управляващите – те така и не намериха нито лице, нито аргументи, с които да застанат срещу тях!
Така, обединени и сплотени в каузата, Ранобудните студенти взеха категорично решението, че е дошло времето тези сили да се насочат пряко на правилното място – Народното събрание. Окупацията на Ректората не пада – тя няма как да падне, защото успя! Успя, благодарение на усилията на много хора и на помощта на всички Вас!Окупацията смена формата си - тя се претворява в активна блокада на Народното дъбрание! Елате и ни подкрепете!

Станете почитател на Класа