Найденов: Бюджетът на МО ще бъде в рамките на 1,33% от БВП

Бюджетът на Министерството на отбраната ще бъде в рамките на 1,33% от Брутния вътрешен продукт, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти в Асеновград по време на своето посещение в 4-ти артилерийски полк.

Той поясни, че се очакват и допълнителни средства при освобождаването на честоти за граждански цели от радиочестотния спектър, който в момента се използва от въоръжените сили. "Това са средства в размер на близо 100 милиона", каза министър Найденов и уточни, че те ще дойдат от заплащането за освободените честоти, използвани от мобилните или телевизионни оператори. Средствата ще се вложат в необходимата подмяна и модернизация на техниката, съобщиха от МО.

"Разчели сме допълнителни средства в бюджета на Министерството на отбраната през 2014 г. за увеличение на размера на средствата за храна", съобщи министър Ангел Найденов. Той отбеляза, че в проекта на бюджета за следващата година са заложени и средства за актуализация на всички наредби, които регламентират допълнителните възнаграждения във въоръжените сили – за специфични условия на труд, за продължително участие в учения или в други мероприятия за повече от 48 часа, за класна специалност и др. "Това са ресурси, които ще доведат до увеличаване в някаква степен на възнагражденията във въоръжените сили", посочи министърът на отбраната.

Той подчерта, че в изпълнение на своите приоритети, ръководството на Министерството на отбраната полага всички усилия за повишаване на привлекателността на военната служба.

Станете почитател на Класа