Атанасова от ГЕРБ ще сезира главния прокурор за изказване на премиера

Бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще сезира главния прокурор заради изказването на премиера Пламен Орешарски, че ще уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести, съобщава Нова телевизия.
"Лицето на омразата организира в момента митинг в подкрепа на правителството в София", допълни Атанасова.

Вчера Орешарски направи изявление на среща с граждански организации, цитирано от Дарик радио, в което казва, че "държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа.

Премиерът допълва, че има служители, които "все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници "в събитията пред сградата на Министерския съвет". Имало и други, за които има оперативни данни.

"По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно не винаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", добави премиерът.

След изказването му редица юристи и правозащитници окачествиха думите на премиера като противоконституционни и "пряка заявка за извършване на престъпление – злоупотреба с власт".

Станете почитател на Класа