Кутев и Главчев в общ фронт срещу Бареков, но скарани за митингите

Завидно единство, изразено в хапливи критики срещу Николай Бареков, проявиха в сутрешното студио на БНТ депутатите от БСП и ГЕРБ Антон Кутев и Димитър Главчев. "Думите на Николай Бареков са пълен популизъм. Той явно се вживява в ролята на следващия месия, който ще оправи държавата за определен перод от време. Това вече сме го виждали и е доказано е, че нещата не стават така.", заяви Кутев.Единственият път за справяне със сегашното положение е чрез рестарт на икономиката, създаване на работни места и социална политика, обясни Кутев. Напълно съм съгласен с колегата Кутев, относно думите му за Бареков, но възстановяването на държавата минава през оставка на правителството на Пламен Орешарски, обяви своята позиция Главчев.

След мимолетното единство двамата се счепкаха за броят на участниците в митингите от събота, обещанията на правителството и миналото управление на ГЕРБ.

Това е първото правителство, което събира 50-60 хиляди души в своя подкрепа. Това се дължи на факта, че ние изпълняваме нашите предизборни обещания, категоричен беше Кутев.

Главчев обаче потвърди съмненията на ГЕРБ, че броенето на МВР е доста странно. На митинга на управляващите нямаше 60-70 хиляди души. Това ни притеснява и сме категорични, че на следващите избори ще искаме наблюдатели от международни организации, защото ни е страх от манипулации, повтори вече чутите твърдения Главчев. Той се сопна на Кутев, който постоянно напираше да го прекъсне, че явно станал водещ в сутрешния блок.

Кутев пък изрази притесненията си, че резултатите от безобразията на Бойко Борисов ще доведат до това, че много невинни хора ще оберат пешкира. А Цветан Цветанов е виновен за бюлетините от Костинброд, ще се измъкне сух от цялата ситуация.

Станете почитател на Класа