Създадоха Гражданска платформа "Дясна алтернатива за България"

Създадена е Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България”, съобщи "Фокус". В нея  към момента членуват ПП „Нова алтернатива”, ПП „Движение Гергьовден”, ПП „Съюз на свободните демократи”, ПП БДС „Радикали”, Национално инициативно политическо движение „Гражданско участие в управлението на държавата”.
Новата платформа е дясноцентристски ориентирана. На пресконференция председателят на ПП „Нова алтернатива” Николай Цонев каза, че стартът на проекта Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България” е започнал в сложна политическа и икономическа обстановка. Тази платформа има за цел да създаде национална доктрина за развитие, която да предложи експертен и интелектуален продукт, в която платформа участниците имат право свободно да изразяват своите позиции, а и в нея могат да участват индивидуални членове. Целта на новата платформа не е участие в парламентарни избори, а да предложим интелектуален институт, който да повлияе върху развитието на страната. Съобразявайки се политическата обстановка, нашата позиция е, че правителството веднага трябва да подаде оставка, да се създаде експертно програмно правителството за една година с ясна програма и да подготви необходимите документи за Велико народно събрание и следващите избори да бъдат за Велико народно събрание, каза Цонев.
Д-р Драгомир Стефанов, председател на ПП „Движение Гергьовден, каза, че целта е Велико народно събрание и да се промени Конституция: функциите на президента, ролята на съдебната система, да се премахне като орган Великото народно събрание, премахване на липсата на ефективно разделение на властите. Той допълни, че през последните 10 - 12 години правителството работи без да има общи и ясни цели в дългосрочен план, работи без национална доктрина. България е единствена страна в Европа, която няма доктрина за развитие в икономически и социален план. Той каза, че целта на новата платформа е да се обедини експертен ресурс върху работата на икономическа доктрина, която в последствие да стане основа за написване на национална доктрина.
Иван Томов, председател на Национално инициативно политическо движение „Гражданско участие в управлението на държавата” каза, че участниците в Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България”, имат общи цели, като едни от тях са развитието на дребния и малкия бизнес, създаване на по-голяма на брой средна класа, спрвяне с демографския срив.

Станете почитател на Класа