Плевнелиев ще участва в Третата годишна среща на Центъра за глобален диалог и сътрудничество

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Третата годишна среща на Центъра за глобален диалог и сътрудничество, която се провежда във Виена, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Политически лидери, представители на бизнеса и на академичните среди от цял свят ще обсъждат в австрийската столица предизвикателствата и възможните решения за бъдещето на Европа и Азия на глобалната сцена. Домакин на форума е президентът (1997-2002 г.) и председател на Центъра за глобален диалог и сътрудничество Петър Стоянов. От 14.45 часа местно време президентът Росен Плевнелиев ще участва в Третия панел на дискусията, на който ще бъдат обсъждани общите усилия за овладяване на глобалната криза. Президентът ще направи изказване на тема „Обединени действия за овладяване на глобалната криза от гледна точка на Балканите“.
Ключови участници във форума ще бъдат председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън. Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията по удостояването на Жозе Мануел Барозу с Наградата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество за 2013 година за насърчаване на взаимното разбирателство между хората. Церемонията е с начален час 20.00 часа местно време.
В рамките на краткото си работно посещение във Виена държавният глава ще има среща с федералния президент на Австрия д-р Хайнц Фишер.

Станете почитател на Класа