Йордан Цонев: До края на седмицата бюджетът ще бъде приет

Депутатите от ГЕРБ използват всички процедури, за да бавят гласуването, но до края на седмицата бюджетът ще бъде приет. Това каза председателят на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев в предаването "Добро утро, България" на ТV7. Във връзка с Закона за възобновяемите енергийни източници Цонев уточни, че между първо и второ четене е влязло предложението на "Атака" за повишаването на таксите на възобновяемите енергийни източници. "Комисията по енергитиката работи за детайлизиране на това предложение, но увеличението вероятно ще бъде 20%", каза Цонев.

Във връзка с облекченията на хазарта Цонев посочи, че лобира за бюджета. Именно от хазарта ще влязат повече приходи в държавната хазна, посочи той. "Тази година приходите от хазарта са 120 милиона, но за догодина очакваме 135-140 милиона с тенденция за увеличаване", каза председателят на бюджетната комисия.

На въпрос за работата на митниците Цонев подчерта, че за там се иска по-твърда ръка и по-резки действия. Събираемостта е такава, каквато я предвидихме, но Агенция "Митници" не е заработила още както трябва, каза Йордан Цонев.

В момента няма обръчи от фирми около партиите, но ако се намалят субсидиите до нула тогава няма да е точно така. Отношенията ни с партиите са регламентирани и коалиционно споразумение не е обсъждано изобщо, каза още Цонев.

Във връзка с изграждането на АЕЦ "Белене" Цонев каза, че този въпрос не стои на дневен ред до момента, когато от политически не се превърне в икономически проек.

Станете почитател на Класа