Бареков прави отворен съюз

Не може в Реформаторския блок да има цензура. Надежда Михайлова е права в случая, защото не може да се правят коалиции на безпринципна основа, коментира Николай Бареков. По думите му реформаторите са изтървали последния влак за обединение и за прекрачване на 4%-ната бариера в парламента. Заради горчивия пример на Реформаторския блок Бареков поясни, че със съидейниците му са решили формацията да бъде максимално отворен центристки съюз, а не затворена партия, и всеки е добре дошъл, ако отговаря обаче на първото условие "Чисти ръце".

Ние ще направим партия и ще говорим с големи граждански и партийни субекти. Имахме колебания дали да не тръгнем сами, но на фона на разпада на съюзи, решихме, че трябва да дадем пример за голям центристки съюз,  коментира лидерът на "България без цензура".

Той даде да се разбере, че е разчитал, ако движението му успее да вкара в парламента 60-80 депутати, да помогне и да си партнира с Реформаторския блок, при положение, че те вкарат поне 20 депутати. Това обаче няма да се случи, категоричен е Бареков, който се съмнява, че Реформаторите ще успеят да прекрачат НС с разпада, който ги тресе. В един блок не може да има леви и десни, либерали и консерватори, ислямски националисти - всичко едно в една сплав няма как да заработи", категоричен бе политикът.

Бареков предупреди, че разпадът на СДС сега ще им се стори на Реформаторите като детска приказка.

Моето мнение е, че в случая Надежда Михайлова е права, тя е права, защото не може да се правят коалиции на безпринципна основа, коментира лидерът на Движение "България без цензура" по повод изгонването на "Синьо единство" от Реформаторския блок.

Бареков не скри и личното си, човешко разочарование от ММА-боеца Благой Иванов-Багата,

на когото е платил подготовката за последните два мача в САЩ. Багата снощи излезе в зала "Христо Ботев", облечен с фланелка с лика на Бойко Борисов и бе заедно с агитка на "Левски", която скандираше срещу Бареков.

Все пак Бареков подчерта, че няма да спре да помага на Багата и обясни, че никога не му е поставял условия за това кого да подкрепя, или да не подкрепя. Лидерът на движение "България без цензура" обаче направи уговорката, че той е финансирал боеца с лични средства. Лидерът на движение "България без цензура" е събрал на галавечеря всички ММА-бойци след снощния турнир в зала "Христо Ботев" и ги е поощрил с премии.


Станете почитател на Класа