1,5 милиона бонуси раздадени неправомерно от МОСВ

Сигнал за неправомерно раздадени бонуси от 1.5 млн. лв. през 2011 г. сред работещи около 130 души в управляващия орган на Оперативната програма "Околна среда" (ОПОС), ще внесе в прокуратурата министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Това съобщи самата тя при представянето на годишните резултати на ведомството пред журналисти в понеделник.
По думите й парите, които са били изплатени от техническата помощ на ОПОС, са били раздадени без ясни правила, тъй като по онова време такива не е имало, а са приети едва година по-късно. Поради тази причина Националният фонд е отказал да одобри направените разходи, които обаче вече са били изплатени, и те са останали за сметка на бюджета на екоминистерството. Това допълнително е създало проблеми в работата на ведомството, но бонусите няма как да бъдат поискани обратно от чиновниците, които са ги взели.
Затова сега Михайлова ще поиска от прокуратурата да разследва случая и да реши дали да предприеме някакви действия спрямо служителите.
Тя посочи още, че държавното обвинение е сигнализирано за одобрени съмнителни разходи по проект, реализиран от община Омуртаг и финансиран от еврофондовете, за нередовен проект за финансиране на басейновите дирекции, предвижда се внасяне на сигнал и за европроект, изпълняван от община Ямбол.

Станете почитател на Класа