Драгомир Стойнев призова президента да не вреди на хората

Президентът Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за таксата за екоцентралите, призова в Ловеч министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който присъства на изпращането на първите коли на „Литекс Моторс" за Италия. Според министъра, ако държавният глава го направи, няма да навреди на правителството, а на целия български народ, който очаквал тази, макар и закъсняла мярка.
Стойнев обави, че е не е против енергията от възобновяеми енергийни източници, но страната ни вече е изпълнила плана за производството на екоенергия до 2020 година.

Министърът коментира, че няма сила, която да го спре да се бори за „Южен поток", защото проектът ще създаде хиляди работни места. "Няма как ние да не го осъществим. Той не само че ще гарантира сигурност на доставките за природен газ за България, а и ще мине през най-бедния регион на Европа – Северозападния", посочи Стойнев.

Той изтъкна, че е необходимо устойчиво регионално развитие на държавата ни, тъй като не е нормално по-голяма част от инвестициите у нас да са съсредоточени в София. „Именно заради това е създаден и конкретен инвестиционен фонд, който за следващата година е приблизително 500 млн. лв. – в помощ на регионите за инфраструктурни и бизнес проекти", допълни икономическият министър. Фондът ще бъде допълван с европейски средства. 

Станете почитател на Класа