Реформаторският блок отложи решението за "Синьо единство"

Реформаторският блок не гласува за отстраняването на формацията "Синьо единство". След драматично заседание късно снощи, което продължи няколко часа, бяха гласувани параметрите на споразумението за политически съюз, което трябва да бъде официално подписано в четвъртък. Формацията на Надежда Нейнски не приема условията на останалите четири партии, а основните разминавания са по въпроса дали Реформаторският блок трябва да бъде политически съюз или партия.ю

По думите на председателя на "Синьо единство" Христо Панчугов параметрите на споразумението са форма на натиск спрямо партията му. Остава неясно дали тя ще се присъедини към документа, като отговорът на този въпрос се очаква през уикенда след заседание на националното ръководство на "Синьо единство".

"Бяха приети параметрите, около които е ясно така или иначе, че консенсус в самия "Реформаторски блок" няма. Аз не мога да го тълкувам по никакъв друг начин, освен като натиск срещу "Синьо единство" да приеме неща, за които ясно сме казвали, че не сме съгласни. Какво ще е решението на "Синьо единство" аз сега не мога да кажа", коментира Панчугов.

Предложениетоза изключването на "Синьо единство" от преговорите беше внесено от председателя на ДСБ Радан Кънев, но така и не беше гласувано.

От "Синьо единство" отмениха насрочената за вторник своя пресконференция. 

По думите на Кънев с медийните си изяви Надежда Нейнски, един от основателите на "Синьо единство" и бивш председател на СДС, възражда поредица от лоши практики в преговорните процеси.

Станете почитател на Класа