Жандармерия и полиция окупираха Народното събрание

Жандармерията окупира сградата на Народното събрание рано сутринта. Десетки униформени щъкат в периметъра до храм-паметника „Св. Александър Невски“. Сериозната охрана е заради последния работен ден на народните избраници.Мерките за сигурност са най-вероятно заради парламентарния контрол, последен от Втората сесия на 42-рото Народно събрание, а сред препитваните министри , вътрешният Цветлин Йовчев ще е сред първите. Полиция и жандармерия са се разположили около паметника на Васил Левски. А униформени от МВР са застанали на улица „Московска“ край Общината.

Протестиращите и недоволните са доста рахитични. Още към 8.30 ч. те поддържаха форма със звуци от вувузели, но никой не крещеше "оставка". Неодобряващите кабинета "Орешарски" в последните дни намаляха, но все се намираха ентусиасти да показват, че протестът продължава.

Засега няма официална информация за готвен протест около парламента, но от МВР са решили да се застраховат и да е допуснат ексцесии и като презастраховка изсипаха жандармерия и полиция.

Станете почитател на Класа