ГЕРБ готви пореден вот на недоверие

ГЕРБ скоро може да внесе нов вот на недоверие, стана ясно от думите на зам.-председателя на групата Цецка Цачева. Повод за коментара й беше приключването на заседанието с час по-рано заради липса на кворум. Все още не е ясно коя политика на правителството ще бъде атакувана този път. От ГЕРБ допълниха, че са дали два гласа от своята група за кворума, но той е отговорност на управляващите.

„Следим изключително внимателно различните секторни политики. Там, където групата прецени, че те са най-зле, ще бъде следващият ни вот на недоверие. Можете да го очаквате много скоро", заяви тя.

Народното събрание е в тежки зависимости между три от парламентарните групи, които са задкулисни и неясни за обществото, така че е безсмислено да се правят каквито и да било усилия за реанимирането му и имитацията на дейност, коментира още Цачева.

Категорично ясна е невъзможността на този състав на 42-то НС да води смислен парламентарен живот, смята Цачева. По думите й, и депутати от левицата разбирали, че така повече не може. Да помолят т.нар. от тях програмно правителство и Пламен Орешарски да си подаде оставката и да вървим към предсрочни избори, поиска Цецка Цачева.

„ГЕРБ е отговорна опозиция, нашето място е в пленарната зала. Тогава, когато управляващото мнозинство подсигури нормална работа за дебат в пленарната зала, въпреки методите на ръководство на този парламент, въпреки начина, по който се затваря и не се дава възможност да се чуе гласа на опозицията, ще го правим още толкова дни, колкото ще просъществува това Народно събрание", каза още Цачева.

От партията напомниха, че днес е вторият пореден ден, в който се проваля заседание. Вчера, когато се разглеждаше "гордостта на Мая Манолова"- Изборният кодекс, също нямаше кворум, видяхте с какви "танталови мъки" беше гласуван той днес и явно няма подкрепа от самите управляващи, допълни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Станете почитател на Класа