×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Първанов: Ръководството на БСП действа като трибунал

Намирам за обидно БСП да ни обявяват за отпаднали, решенията са мракобеснически, заяви Георги Първанов, президент 2002–2012, на пресконференция на Национална гражданска инициатива АБВ.„Намирам за крайно безотговорно за хора, които са на възлово място в партията. Няма имена, говори се за хора, които са в АБВ. Тези проекторешения звучат мракобеснически. До 1989 г. Централният съвет на партията имаше право да извади от състава си провалил се член и да предложи на партийната организация да разгледа партийното положение на съответния член", каза Първанов.

"Понятия в Устава на БСП за самоизключване на съществуват. Националният съвет може да порицава, но не да ни извади от състава на партията. "Позитано" ще вкарат Националният съвет в грях с вземането на нелегитимно решение", каза Първанов.
Превръщането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресе "Позитано", коментира той

Когато бях председател на БСП, за тези пет години не е имало нито един изключен от партията, каза Георги Първанов . „Никога не сме си позволили да наричаме някой предател или да изключваме някой. Перспективата се съдържа във включването, това е модерната европейска политика. АБВ ще залага на разширяването на спектъра, на ветрилото, ще видим кой е прав, изборите са наблизо. Имало е случаи, в които аз съм влизал в противоречие с Устава, тези дни чух хора от БСП или добри приятели на сегашното ръководство, като Румен Гечев, Велко Вълканов, да изказват съжаление, че не съм изключен от партията още тогава. Тогава наруших Устава и съжалявам, че партията избягва от дискусия да види ролята от тези събития. Сигурно бих могъл да бъда наказан, във времето, когато реших да социалдемократизирам БСП. Огорчен съм, че такива неща се случват в момент, когато държавата има нужда от силна левица. Ще излъчваме не просто сигнали, а политика, и се надявам да срещнем съмишленици и разбиране. Трябва да си кажем истината за състоянието на страната и кой е пътят да я изведем от икономическата и политическа криза", каза още Първанов.

Станете почитател на Класа