×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

До 2 април се номинират кандидатите за главен инспектор

До 2 април ще се приемат кандидатури за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, реши парламентарната правна комисия

Изборът на срок, в рамките, на който да бъдат направени кандидатурите обаче се оказа изключително сложно за членовете на правната комисия. Депутатът от Коалиция за България Мая Манолова призова колегите си от ГЕРБ да изразят своята позиция колко време според тях ще е нужно за предлагане на кандидати. От опозицията обаче категорично отказаха да направят това.

"Вие сте мнозинството, вие сте управляващите, вие предлагате, ние гласуваме. Сега отговорността е ваша", обърна се към депутатите от БСП и ДПС народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева. В крайна сметка по предложение на Мая Манолова и с гласовете на всички членове на комисия се взе решение до 2 април да се номинират кандидата за поста.

"Прекратихме днес процедурата за избор на главен инспектор и предвид ситуацията в която се намира Инспектората налага стартирането наново на тази процедура, ако искаме в обозримо бъдеще да имаме избран главен съдебен инспектор" , напомни в началото на заседанието на правната комисия нейният председател Четин Казак.

Станете почитател на Класа