×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Дончева: В БСП липсва психиката на победителите

БСП не може да бъде променена, като манталитет на хората на "Позитано" и членовете си, те не смятат, че партията съгреши дори и че това съгрешаване може да стане по отношение на отделни хора - което те смятат за нищо работа, така и по отношение на държавни органи". Това каза Татяна Дончева, председател на "Движение 22" по БТВ."Те считат, че никой никога няма да им иска сметка. Аз смятам това за погрешно и за проблем на сегашното БСП. Това създава предпоставките те да се държат сега по този начин, а не по начина, който наблюдаваме", допълни тя.
"В БСП липсва психика на победители и това е зестра на Станишев. Затова той заяви, че хората, които не гласували за БСП гласуват за ГЕРБ. Хората са свободни да гласуват за когото си искат", смята Татяна Дончева."Няма как стоейки в БСП да правиш втора листа, след като АБВ е юридическо нищо. Това наистина е политическа шизофрения. Защо вменяваш идеята да се променя БСП - по-добре се откажи. България има нужда от ново ляво и дясно, която да няма нищо общо с хората, които дирижираха прехода", упрекна тя Георги Първанов.
"Случващото се сега е абсурд. Вие виждате до какъв връх на манипулация сме достигнали сега. Медийният монопол на България да създаде политическа партия, точно когато хората протестират срещу монополите и казват - долу банката и медийната групировка. И те - медийните монополисти, да си кръстят партията „България без цензура". Пълно безумие - кой ще цензурират, себе си ли? Ами нали те са медиите - те са тия, които казват какво да се пише и да не се пише, те са самата държава, самото правителство. И го правят даже по начин, по който преди 10 ноември не беше", коментира Дончева.
По скандала за подслушването на Цветан Цветанов, тя заяви: "Какъв е проблемът, че има подслушване върху лице, което е обвиняемо? Странното е, че лицата, които организираха подслушването навремето срещу нас, сега ръководят ДАНС и МВР. Те тогава контролираха правителството, но аз трябваше да мълча, за да не клатя правителството и партията", каза Дончева.

Станете почитател на Класа