×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Kaдиев: Първанов и Станишев едва ли ще се помирят, но нека да опитат още веднъж

Трудно може да има помирение между Първанов и Станишев. Вече беше премината границата, но никога не е лошо да се направи един последен опит, каза в ефира на Националното радио депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев и допълни: "В крайна сметка БСП наистина е над тези лични раздори и тъй като има сериозен потенциал да направим по-лош резултат, отколкото бихме могли, затова трябва да се направи всичко възможно да има една листа. Аз лично съм скептик, че ще успеем, но човек трябва да опита". Няма никаква нужда от лични нападки, нито от изключвания,смята Кадиев. "Все пак Георги Първанов е знакова фигура за БСП. Никога не се е случвало бивш председател да бъде изключен позорно, уточни социалистът.
Кадиев изрази опасение БСП да не тръгне по пътя на СДС и с отделянето на хора да станат две малки неща, които са по-малки от едното голямо нещо, което има в момента - БСП. Затова призовах всички хора, колкото и недоволни да са от случващото се в БСП да останат вътре и да се опитаме да я променим отвътре, каза той.
Нашият противник не е АБВ, нашият противник е ГЕРБ. Аз лично не бих се занимавал с АБВ. Не бих бил съгласен, но не бих тръгнал да изключвам, беше категоричен Кадиев.
БСП да бъде раздробена на малки партийки, според Кадиев, било мечта на всички олигарси в България. По дучите му, много хора, които искат да командват задкулисно България, мислят в тази посокав - в парламента да влязат десетина партии и да започне една търговия на влияние и гласове. Затова Георги Кадиев е против намаляването на прага да се влиза в парламента.
По отношение на предложението на президента за провеждане на референдум за изборите, депутатът каза, че по принцип подкрепя идеята за референдуми, но е против задължителното гласуване. Ако се откажем да подкрепим това искане на президента, най-вероятно ГЕРБ ще се възползват и ще съберат подписи, тъй като темата е популярна в обществото, коментира Кадиев.
Той предложи хората в София да бъдат чути и за "Софийска вода".

Станете почитател на Класа