Борисов: Заловил съм толкова кокаин, колкото на филми не сте гледали

Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции. 15 години не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени, всички големи служби в света са ме признали.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в коментар по широк спектър от теми и в случая за намерението на "България без цензура" за провеждане на операция "Чисти ръце", предаде репортер на БГНЕС.

С две ръце подкрепям всяка инициатива за борба с престъпността, затова има си съдебна система, служби, прокурори, следователи, които се занимават с това нещо. Хора, които не могат да разпознаят на една снимка кой е, да им дадем да провеждат операция "Чисти ръце" трябва да отворят ново "Белене", продължи Борисов. И ръчичките са ми чисти, и къщичката си ми е там, където съм се родил, каза лидерът на ГЕРБ.

Поел съм ангажимент към г-н Близнашки и към Калин Янакиев – инициативния комитет /за провеждане на референдум - бел.ред./ ГЕРБ да предаде 500 000 подписа и в рамките на днешния ден вече ще сме готови да ги предадем, каза той. "Ангажиментът на партията към инициативния комитет към края на деня ще бъде изпълнен. Утре сутринта най-вероятно ще ги поканя да им ги връча", посочи Борисов.

"Тях ги е страх по принцип от гражданите. Гражданска война поради тази причина не може да стане", коментира той сегашната власт.

За готовността на президента да наложи вето върху част от Изборния кодекс Борисов каза, че той така е преценил, така е решил. Не мога да коментирам действията на президента. Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов, за да отдалечат колкото може повече времето за избори.

Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която не ден, час да даде повече на това правителство. Къде е логиката на 25 май да има избори и след 3-4 месеца пак държавата да харчи 20 милиона за нови избори, запита Борисов в коментар на позицията на "България без цензура" най-късно до есента да има предсрочни парламентарни избори.Какво ще се случи лятото – юни, юли, август, за да похарчим нови 20 милиона, продължи той с въпросите. Освен да се увеличи дългът и да се откраднат още пари от тази коалиция. Какво ще се случи, за да не са изборите 2 в 1? Ако допуснем, че септември има избори и ново правителство – точно тогава този кабинет трябва да направи новия бюджет на държавата. И новото правителство ще влезе с 5-6 милиарда по-малко и с унищожен кредитен рейтинг не само на държавата, а и на НЕК, смята Борисов. И ще влезем следващата зима с правителство, което виси във въздуха - отново тежки дни, отново пропуснати години за тази държава. Къде е логиката партия, която не се е явявала на избори, да държи парламентарното мнозинство на БСП и ДПС, сам продължи да си задава въпроси Борисов. И прогнозира - при тези антилогични, неестествени състояния на държавата нищо добро не ни очаква.

Борисов даде примери, според него, на неефективно харчене на парите за регионите от бюджета и заподозря управляващите ,че се готвят да откраднат част от парите, тъй като в тези обеми те не са достатъчни за цялостно довършване на проекти като спортни зали, съдебна палата и др. "С тези 500 млн.лв. те ще подлъжат с 1-2- 5 млн. лв. общините и след това ще чакат за няколко милиарда кофинансиране от държавата и затова докато има още малко разум в Орешарски нашето предложение е това да се случи, но в периода 2014-2020 по европейски проекти", е неговото мнение.

Станете почитател на Класа