Росен Петров: ГЕРБ да си гледат собствените редици

ГЕРБ да си гледат собствените си редици - г-н Орлин Алексиев, общински съветник от ГЕРБ, г-н Боевски, заяви членът на ръководството на политическата формация "България без цензура" Росен Петров. Така Петров отговори задочно на думите на Бойко Борисов, който изрази съмнение в инициираната операция "Чисти ръце". Попитайте сегашното ръководство на МВР и те ще кажат кога са заловени повече наркотици сега или преди. Не съм г-н Цветанов и няма да чета СРС-та в НС, добави той лаконично, след като бе запитан дали има повече информация за връзката между кокаиновия скандал и членове на ГЕРБ.

Днес Росен Петров, придружен от народния представител Румен Йончев, донесе и разпространи сред депутати и медии Манифест за съединението, справедливостта и възмездието, подписан от лидера на "България без цензура" Николай Бареков. "С нашите независими депутати ключът към разтурването на 42 НС вече е в ръцете на "България без цензура", пише в него."Предлагам ви нашите гласове и нашия интелектуален потенциал, за да можете през следващите два месеца да приемете нашия законопроект за операция "Чисти ръце", казва в манифеста Бареков. До десет дни ще внесем проектозакона в парламента, който предвижда създаването на независима комисия, която чрез НАП и ДАНС ще извърши пълна проверка до 20 г. назад на доходите и имуществото на всички политици, които са заемали висши административни длъжности по време на прехода - областни управители, министри, зам.-министри, председатели на комисии, министър-председатели, президенти, вицепремиери, председатели на НС, кметове и лидери на парламентарни групи, се посочва в документа.

Според Бареков хоризонтът на този парламент е къс и веднага след изборите за европарламент трябва да се определи дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да не бъде по-късно от октомври 2014 г. Той се обръща и към ГЕРБ дали биха подкрепили операция "Чисти ръце" и дали са готови да подкрепят подписка за импийчмънт на българската олигархия в лицето на президента Росен Плевнелиев. В манифеста Бареков се обръща и към Сергей Станишев и Лютви Местан като им напомня, че времето им в този парламент е изтекло. /БГНЕС

Станете почитател на Класа