Независимите ще поддържат кворума в парламента до евроизборите

Независимите вече народни представители Светлин Танчев и Румен Йончев, които вече ще бъдат гласът на партия "България без цензура", обявиха, че ще поддържат кворума на сегашния състав на Народното събрание до изборите за Европейски парламент през май. За нас рубиконът е евровотът. Дотогава парламентът трябва да свърши определена работа и след това обществото да ни даде мандат за предсрочни избори, каза Йончев, който поясни, че преди е от Земеделския народен съюз (ЗНС), а не от КБ, а до дни предстои подписването на коалиционно споразумение с партията на Бареков и с ВМРО.
Ако искаме да затворим страницата с прехода трябва да я прочетем докрай. До европейските избори ние ще работим и всички "240 златни пръсти" е по-добре да си свършат работата, за която са избрани, подчерта той.
По отношение на „България без цензура", бившият гербер Светлин Танчев, подчерта, че е съмишленик с партията на Бареков за това, че има нужда от промяна на България, на политиката и на начина как се прави политика. Обществото иска това от нас, поясни той в "Тази сутрин" по бTV. Запитан дали има цензура в България, Танчев бе категоричен, че има такава и това го е видял още като депутат от 41-то Народно събрание. Убеден съм, че медийната цензура не се налага от един човек, каза той. Според него всички в политическия елит са приятели, приятели във всички отрасли и са едно статукво. Бившият депутат на ГЕРБ сравни напускането на „парадигмата ГЕРБ" с излизането от пещера. Всяка една група, дали е фирма или държавна организация, има определена култура. По отношение на излизането от пещерата направих сравнение с Алегория за пещерата, Платоновата пещера.
Танчев бе категоричен, че в ГЕРБ е чувствал налагане на сериозна рамка, в която „да мислим и работим". Той е на мнение, че в момента Цецка Цачева поставя дневния ред в ГЕРБ. „Не виждах ценностите в ГЕРБ, само се пречеше, за да се спира работата, нищо градивно. Вярвал съм, че ще променим нещо за добро", каза той.
Светлин Танчев изрази надежда, че в близко бъдеще ще бъдат входирани няколко техни законопроекта за разрешаване на наболели проблеми и поощряване на бизнес средата.
Според него наченките на Операция „чисти ръце" се вижда в проекта на Маргарита Попова - отнемане на незаконно придобито имущество.
Припомняме, този месец трима депутати се отцепиха от парламентарните си групи и станаха независими. Третият е бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който беше от групата на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа