Извадиха от комисиите депутатите, подкрепили ББЦ

ГЕРБ и БСП извадиха независимите депутати, които доскоро бяха в техните групи, от състава на постоянните комисии в Народното събрание.

Според правилника на парламента те не могат да участват само в ръководството на комисиите, но могат да бъдат техни членове.БСП извади Румен Йончев, който преди десетина дни напусна Коалиция за България и обяви принадлежност към България без цензура.

Йончев вече няма да е член на земеделската комисия. Той няма да участва и във външната комисия, на която беше и зам.-председател. Красимир Стефанов, който напусна ГЕРБ преди няколко седмици, също беше изваден от бившите си съпартийци от комисиите, в които участваше.

Той беше сменен в комисията по Бюджет и финанси и в тази за борба с корупцията и конфликт на интереси. По-рано ГЕРБ извади от комисиите и другите напуснали – Светлин Танчев и Христо Марков.„Говорихме с председателя Михаил Миков това да се промени и да можем да участваме в комисиите, но нищо не беше направено”, обясни пред BNews Марков, който първи напусна ГЕРБ.Парламентът направи рокади в над 20 постоянни и временни комисии.

Освен заради напусналите КБ и ГЕРБ, това се наложи и заради смъртта на Димчо Михалевски от БСП, заради Ирена Узунова от ГЕРБ, която вече трети месец е в болница заради инсулт и др.

Станете почитател на Класа