Кабинетът търси ресурс за великденски надбавки при пенсионерите

"Отпускането на великденски надбавки за пенсионерите на този етап е само идея. Правителството има желание да окаже такава подкрепа както за Великден, така и за Коледа на пенсионерите и това да стане традиционно". Това заяви министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, предаде репортер на БГНЕС.

Д-р Адемов подчерта, че не е лесно да се намери финансов ресурс, още повече, когато средствата не са заложени в бюджета. Идеята е парите да се търсят или от бюджета на НОИ, или от централния бюджет, но докато министърът на финансите не се произнесе, няма как да се каже какво точно ще се случи.

"Обвинения винаги ще има. Още повече, ако те са от хора, отказали се да правят социална политика", каза социалният министър в отговор на въпрос дали надбавките не се раздават предизборно. "Догодина също ще има местни избори, но това не означава, че трябва да се откажем от подпомагане и правене на социална политика. Затова този аргумент е несъстоятелен", категоричен бе д-р Адемов.

Социалният министър подчерта, че миналата година средства за коледни надбавки са отпуснати, макар че не сме били в предизборна кампания.

"Идеята е да бъдат подпомагани хората с най-ниски пенсии, но това е само възможност. Не е важно каква е моята идея, а какво ще реши Министерския съвет", каза още д-р Адемов, според когото е важно и правилно в условия на криза да се подпомагат тези, които са с по-ниски пенсии.

Станете почитател на Класа