Бареков: ДПС се уплашиха, че ще управляваме без тях

 ДПС ме атакува, защото ги е страх, че ще ги извадя от властта. Така Николай Бареков обясни нападките на Лютви Местан, който го нарече модифициран вариант на Борисов и на популисткия вот. "Г-н Местан и ДПС са сериозно обезпокоени, защото заявихме, че искаме два мандата управление и то без тях". Това каза председателят на "България без цензура" в предаването "Гореща точка" по ТВ7. Местан говори за триада ГЕРБ, БСП и ДПС, която била застрашена от новите популисти, а аз - за ос на злото – ГЕРБ, БСП, ДПС. ДПС пазят партньорчетата си от ГЕРБ – аз ще бъда с модифициран резултат на ГЕРБ, а не редуциран, както каза Местан, заяви още Бареков.
"Г-н Местан е назначен от г-н Доган за лидер на ДПС, той няма комуникация със своя електорат. За разлика от него аз съм постоянно при хората и говоря на техния език. Какво популистко вижда той в нашите възгледи и идеи за социални реформи, от това, че искам да управлявам България - един като мене да дойде, да помете цялата измет от Народното събрание и да даде възможност на българския народ да си каже думата?", попита риторично гостът в "Гореща точка". "Трябва да има реформи, но за да ги направим, са ни нужни 120 души в парламента, стабилно мнозинство. Ако хората ни дадат тази възможност, ДПС ще бъдат извадени за много дълго от властта. Това важи и за ГЕРБ и БСП", отсече Бареков.
"Не си режа сам клона за евентуални бъдещи партньорства. Кое ме свързва с БСП и ДПС? Аз съм бил член на СДС и съм подкрепял ГЕРБ, а сега станах патерица на БСП?", заяви още Николай Бареков.

Станете почитател на Класа