Здравният министър решава до дни за шефката на Фонда за лечение на деца

До една седмица здравният министър д-р Таня Андреева ще реши дали ще поиска оставката на директора на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова. Това ще се случи, след като докладът от проверките във фонда бъде официално внесен и бъде представен на следващото заседание на Обществения съвет на фонда, уточни Андреева.

Днес в интервю за Дарик директорът на фонда опроверга думи на министъра от тази сутрин, според които Станкова е склонна да се оттегли от поста си. Пред нашата медия шефът на фонда увери, че на базата на натрупания опит има потенциал да се справи с управлението на поверената й институция.

От своя страна този следобед здравният министър не скри изненадата си от факта, че е научила за намеренията на д-р Станкова от медиите, а не лично от шефката на фонда:

„Очевидно това е нейното решение. Аз все пак се надявам да го чуя от нея на срещата ни, която е насрочена от миналата седмица и след това вече ще ви кажа какво е решението на Министерство на здравеопазването", заяви д-р Андреева.

„Изненадана съм от факта, че тя излиза и казва, че няма да подаде оставка, а миналата седмица имахме с нея разговор по повод доклада на медицинския одит. Тя помоли една седмица да помисли дали може да се справи с предизвикателствата, защото й казах, че цялата философия на фонда трябва да бъде променена. Там предстои промяна в устройствения правилник, в начина на работа на фонда по ред причини, които го налагат, което директорът трябва да прецени дали може в новата ситуация да работи. И днес тя трябваше да ми съобщи своето решение", допълни още ресорният министър.

„Следващата седмица предстои официално вече да бъде внесен докладът на вътрешния одит за това какво намира в работата на фонда, предстои и заседание на Обществения съвет, като аз съм им обещала да им представя този одитен доклад. В крайна сметка Общественият съвет е органът, който контролира работата на фонда и взима решения, които директорът изпълнява след това. Така че след моята среща и с тях, следващата седмица в сряда ще ви дам отговор на този въпрос", обясни здравният министър д-р Таня Андреева.

Станете почитател на Класа